REPower EU
pályázatok

A pályázatok kiemelt célja a mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének javítása, innovatív és hozzáadott értéket növelő fejlesztések támogatása által.

A jelenlegi gazdasági helyzetben különösen fontos a vállalkozások támogatása, éppen ezért több pályázati lehetőséget írnak ki a cégek számára. Ezeknek a vállalkozásfejlesztési pályázatoknak a célja a vállalkozások versenyképességének javításán és az innovatív fejlesztések támogatásán túl, a területi különbségek csökkentése, az elmaradottabb térségek felzárkóztatása és a helyi gazdaságok megerősítése. 

Mi az a REPower EU?

Oroszország Ukrajna elleni inváziója súlyosan érinti az EU gazdaságát és társadalmát. 2022 márciusában az EU vezetői megállapodtak az orosz földgáz, kőolaj és szén importjától való uniós függőség fokozatos megszüntetéséről.

A vezetők felkérték az Európai Bizottságot arra, hogy készítsen tervet az orosz gáz-, olaj- és szénbehozataltól való túlzott mértékű uniós függés mielőbbi csökkentésére. A Bizottság 2022. május 18-án benyújtotta a REPowerEU tervet.

Tiszta energia

A REPowerEU elsősorban a tiszta energiára való átállás támogatására és a reziliensebb energiarendszer érdekében való összefogásra összpontosít.

Az ország minden részét érintő programelemek elsősorban a hálózatok fejlesztését, az ipar zöldítését, a megújulók fokozott hasznosítását és az energiahatékonyság javítását célozzák.

A REPower EU keretein belül várható pályázatok:

Ipari parkok energia célú zöldítése

 
(50%-ban vissza nem térítendő támogatás, KKV-k és nagyvállalatok részére)

 

Vállalkozások energiahatékonysági fejlesztése

 
(kedvezményes hitel. A támogatási keret 50%-a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak fenntartott. Amennyiben nem mutatkozik elegendő mikro-, kis- és középvállalkozás a keret 50%-ának igényléséhez, a fennmaradó keretösszeg megítélhető nagyvállalati kedvezményezettek számára is.)

 

Zöld gazdasági gyártókapacitások kiépítése

 
(50%-ban vissza nem térítendő támogatás, mikrovállalatok és KKV-k részére)

 

Zöld technológiák alkalmazása

 
(50%-ban vissza nem térítendő támogatás, KKV-k részére)

 

Középületek energiahatékonysági beruházásai

 
(100%-ban vissza nem térítendő támogatás)

 

Lakossági Energetikai
Felújítási Program

 
A pályázat segítségével akár 20 ezer otthon is korszerűsítésre kerülhet, illetve csökkenhet az ország primer energiafogyasztásra.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?
MŰSZAKI KÉRDÉSE VAN?


Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és teljes körű tájékoztatást adunk!