Széchenyi
Beruházási Hitel
MAX+

Fejlessze vállalkozását a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ segítségével!

Széles körben felhasználható energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő „Zöld” beruházási hitelcélok megvalósítására. A hitel elősegítheti a vállalkozások energia- és erőforrás hatékonysági intézkedésekre, megújuló energiaforrások alkalmazására, technológiaváltás megvalósítására irányuló fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcélok például:
energiahatékonyabb gépek, berendezések, technológiák vásárlása, cseréje, megújuló energiaforrások alkalmazására irányuló fejlesztések finanszírozása, ezen feltételeknek megfelelő új vagy használt kis- és nagyhaszon gépjárművek (vontatmányaik) beszerzése.

A “Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022” mindenkor hatályos felhíváshoz kapcsolódóan igényelhető Széchenyi Beruházási Hitel MAX+:
Amennyiben a beruházás és a hiteligénylő vállalkozás megfelel a vonatkozó Felhívásban, valamint az Üzletszabályzatban részletezett feltételeknek, úgy lehetősége van a felhívás szerinti önerőt kiegészítő vissza nem térítendő közvetlen támogatáshoz kapcsolódóan a Széchenyi Beruházási Hitel MAX + érintett alkonstrukciójának („GEKKO”) igénylésére

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ legfőbb előnyei:

  • széles körben alkalmas beruházási célok megvalósítására
  • állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás
  • akár 500 millió forint hitelösszeg igényelhető
  • legfeljebb 10 éves futamidőre nyújtható

Kik igényelhetik a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+-t?

Azok a vállalkozások, amelyeknek nincs lejárt köztartozása, nincs lejárt hiteltartozása. Az igénylő cégnek legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal kell rendelkeznie. Emellett meg kell felelni a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

Saját erő:

A Vállalkozásnak rendelkeznie kell a beruházás tervezett (bruttó vagy nettó, attól függően, hogy a finanszírozásnál bruttó, vagy nettó költségek vehetőek figyelembe) költsége min. 10 %-ának megfelelő saját erővel.

Hitelösszeg:

1 milliótól akár 500 millió forintig.

A hitel futamideje:

Akár 10 év.

A hitel törlesztése:

A hitel törlesztésének megkezdésére a türelmi időt (maximum 24 hónap) követően kerül sor.

Kamat és költségek:

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+-hoz biztosított kamat- és kezelési költségtámogatásnak köszönhetően a vállalkozás által fizetendő nettó ügyleti kamat fix 5%/év.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ -hoz biztosított kezelési költségtámogatásnak köszönhetően a vállalkozás által a hitel futamideje alatt fizetendő nettó kezelési költség 0%/év

A hitel valamennyi költségét és díját tartalmazó kondíciós listát kérje kollégánktól!

A hitel kötelező biztosítékai:

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, legalább egy dologi biztosíték, valamint adott esetekben a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

Az igénylés további részleteivel kapcsolatosan keressék kollégáinkat!

Kérjen bővebb felvilágosítást szakértő munkatársunktól még ma! >>>