Napelemes rendszerek

INFORMÁCIÓK A NAPELEMES RENDSZEREKRŐL

Mi az a napelem?

A napelem egy eszköz, amely a rávetülő napfény energiáját elektromos árammá alakítja. A napelem cellái szilícium kristályokat tartalmaznak, amely atomjait elektronok kötik össze. A fény hatására az elektronok magasabb energiaszintet érnek el, leválnak az atomokról, és elkezdenek mozogni a kristály belsejében. Ez a folyamat feszültséget eredményez, így keletkezik az áram.

Ahhoz, hogy otthonunkban/vállalkozásunkban áramot termelhessünk, napelemes rendszert szükséges összeállítanunk.

A rendszer működése

A napsütés fénnyel látja el a napelempaneleket, amelyek elektromos áramot termelnek. Ez az áram egyenáram, a háztartásban viszont váltóáramra van szükségünk, tehát át kell alakítanunk a megtermelt egyenáramot váltóárammá. Az átalakítást az inverter végzi. Az átalakított áram a biztosítékszekrénybe utazik, majd onnan a vezetékeken keresztül a házunkba juttatja az elektromos áramot. Ha nem teljes egészében használjuk fel a megtermelt energiát (például napközben, mert éppen nem vagyunk otthon), akkor a napelemek által megtermelt áramot a rendszer egy kétirányú mérőórán keresztül betáplálja az áramszolgáltató rendszerébe (mintegy ott kerül tárolásra), majd például este (tehát áramra van szükségünk), visszavesszük a szolgáltatótól a kölcsönadott áramot.

Amennyiben energiatároló egységgel (akkumulátorral) is ellátjuk a rendszerünket, úgy a megtermelt áramot magunk is elraktározhatjuk, és (például este) felhasználhatjuk azt.

Megfelelő tervezéssel ezek a kiserőművek éppen annyi áramot fognak nekünk termelni, hogy kiszolgálják igényeinket. A megfelelő tervezéshez ismernünk kell ingatlana adottságait és fogyasztási szokásait.

Kérje ingyenes konzultációnkat, felmérésünket és árajánlatunkat!

A napelemes rendszer elemei

  • Napelem (panelek)
  • Inverter
  • Akkumulátor
  • Biztosítékszekrény+villanyóra
  • Fogyasztók

NAPELEM RENDSZER ELEMEK

High-Tech napelemeink

MAGYAR FEJLESZTÉSŰ HERO® NAPELEM
Egyedi napelem egyedi igényekre szabva. Nem ismerünk kompromisszumot amikor a minőségről van szó!

MIÉRT FEJLESZTETTÜNK SAJÁT NAPELEMET?
Évek óta keressük a legjobb napelemet de mindig csak ígéretet kaptunk a minőségre. Rájöttünk, hogy csak a saját termékünktől várhatjuk el azt, amit az Ügyfeleinknek nyújtani akarunk. Így született meg a HERO® BLACK széria.

SAJÁT TERVEZÉS
A tervezés alapja a legjobb minőség és a legújabb technológiák ötvözése volt. Mindenből a legjobbat rendeltük, hogy neked többet adhassunk, hiszen napelemet egy életre választunk.

ÖRÖMMEL GYÁRTVA
Minket nem a haszon maximalizálás inspirált amikor saját fejlesztésbe kezdtünk. Elsődleges célunk, hogy Megrendelőink és Mi is örömünket lássuk a termékeinkben. Csak így tudunk maradandót alkotni…

MAGAS EU MINŐSÉG
Mivel mindent Kínában gyártanak, így csak a Megrendelő igényei határozzák meg az elkészült terméket. Az általunk támasztott követelmények a legmagasabb EU minőségi szabvány szerint lettek meghatározva.

Szabadszemmel nem látható a különbség! Ezért teszteljük „EL” Electroluminescence eljárással.
A cellák mikrorepedései komoly problémát jelentenek a napelem ágazatnak. A szilikoncella anyagának gyengesége miatt a nem megfelelően végzett mozgatás következtében repedezettség léphet fel a modul gyártása, szállítása és beszerelése során, és ez jelentős mértékben csökkenti a modul kimenőteljesítményét már a telepítés előtt.

„A” OSZTÁLYÚ CELLA MINŐSÍTÉS
Pulse Inner
Pulses
12 BUSBAR (VEZETŐSZÁL)
ÚJ GENERÁCIÓS N-TYPE CELLA
Pulse Inner
Pulses
„MIKROREPEDÉS” ÁLLÓ TECHNOLÓGIA

Kiemelkedő hatásfok / Vezető iparági panel hatásfok, akár 22,5%

Kiváló megjelenés és teljesítmény / kétoldalas napelem celle, szimmetrikus kivitel, alacsony mikrorepedés kockázat

Nagyfokú megbízhatóság / Sikeres 3*IEC Standard teszt, 25 év termékgarancia, 30 év teljesítmény garancia

Kiváló hátoldali energiatermelés / A hátoldalon a fényelnyelő felület 80%, ami akár 30%-os energia hozam többletet eredményez a hagyományos, egyoldalas napelemhez képest

Nagyobb teljesítmény alacsony besugárzásnál / Magasabb hozam ködös vagy felhős napokon is

Rugalmas felhasználási lehetőségek / Tetőbe integrált (BIPV) megoldásként, havas, szeles időjárás esetén, magas páratartalom mellett vagy akár sivatagban is alkalmazható

JA Solar: a világon szinte mindenhol
2005-ös alapítása óta a JA Solar igen nagy utat járt be, aminek során alig 5 év alatt bekerült a piacvezetők közé, mára pedig úgy tűnik, végérvényesen elfoglalta a helyét a világ 5 legnagyobb gyártója között.

Ma már a világ 11 különböző pontján van gyára, főleg Kínában, Malajziában és Dél-Afrikában, ahol szilícium tömböket, napelem cellákat, paneleket állít elő.

135 országban, illetve régióban értékesíti napelemeit, és igen komoly projektek kivitelezését is vállalja.

Európai központja Münchenben van, az Egyesült Államokban a Szilícium-völgyben jelölte ki a központját, Japánban Tokió az otthona, a főhadiszállása pedig Sanghajban van az egyébként pekingi alapítású cégnek.

Évente nem kevesebb, mint 5.5 GW kapacitásnak megfelelő napelem cella kerül ki a JA Solar gyártósorairól – ez az adat azt hiszem, magáért beszél.

Ennek köszönhető, hogy 2018-ban világelső volt a cellagyártásban, ugyanebben az évben pedig a 2. helyen állt a napelem panelek előállításában világszinten.

A mennyiség tehát adott, de a minőség is fontos: nagyon komoly, többlépcsős minőségbiztosítási rendszer van érvényben az üzemekben, így nem csoda, hogy ezek a panelek is igen hosszú garanciákkal rendelkeznek.

A másik nagy előny pedig, hogy mivel nagy mennyiségben tud mindent előállítani, és az alapanyagokat megfelelően használja fel, ezért az árait is alacsonyan tudja tartani.

Standard napelemeink

Fotovoltaikus modul Trina 425 A Vertex S sorozat W Black Frame-jét kiváló megjelenése jellemzi, vékonyabb kábelcsatlakozások jellemzik, és Half-cut technológiával készülnek.Más panelekhez képest a Vertex S sorozat nagyobb ellenállást mutat a hóval szemben (akár 6000 Pa) és a széllel szemben (akár 4000 Pa).Az azonos osztályba tartozó más fotovoltaikus panelekhez képest kisebb méret akár 425 W teljesítményt is termel.A Multi Busbar technológia felelős a jobb fényelnyelésért, és ezáltal a cellák jobb energiatermelési paramétereiért.

A Vertex S sorozatú fotovoltaikus panelek univerzális megoldást jelentenek lakó- vagy kereskedelmi épületek tetejére szerelt fotovoltaikus berendezésekhez.Úgy tervezték, hogy kompatibilisek legyenek a meglévő optimalizálókkal, inverterekkel és rögzítőrendszerekkel.

144 monokristályos PERC cellák 30 mm mm-es keretbe kerültek, eloxált alumíniumötvözetből, nagy átlátszóságú üveggel borítva, 3,2 mm vastagságú anti- – fényvisszaverő bevonat.Az optimális méret és kis súly előnyt jelent a szállítás és az összeszerelés során.A nagy megbízhatóságot a termékteljesítményre vonatkozó 15-letnią, a teljesítményre vonatkozó 25-letnią garancia igazolja.

A 1100 mm hosszúságú, a IP68 csatlakozódobozból kivezetett kábelek TS4 lub MC4 EVO2. csatlakozóval vannak lezárva.A modul számos tanúsítvánnyal rendelkezik: IEC 61215, IEC 61730, IEC 61701, IEC 62716, ISO 9001, ISO 14001, ISO 14064, ISO 45001.

A termék megkülönböztető jellemzői:

Hóterhelés 6000 Pa-ig és szélterhelés 4000 Pa-ig

25-letnia garancia a kimeneti teljesítményre

15-letnia anyag- és kivitelezési garancia

Alacsonyabb telepítési költségek a nagyobb teljesítménynek és hatékonyságnak köszönhetően

Magas és stabil hatásfok Innovatív gyártási technológia

Pozitív teljesítménytűrés +5 W-ig

Jó együttműködés a teljesítményoptimalizálókkal

Nagy sűrűségű technológia – a sejtek közötti távolság csökkentése 2-ról 0,5-ra mm nagyobb aktív sejtfelületet jelent

Kiváló hatásfok még alacsony napsugárzási intenzitás mellett is

A többsínes technológia javítja a fényelnyelést és az áramelvezetést, kisebb a soros ellenállás

Alacsony teljesítményveszteség és alacsony termikus együttható a magasabb energiahozam érdekében magasabb üzemi hőmérsékleten a félbevágott technológiának köszönhetően
Tanúsított sópára-állóság, ammónia és fúvóhomok

A Risen napelemek hatékonyságukban, minőségükben, teljesítményükben is kiemelkedő paneleknek számítanak. A 25 év garantálja, hogy biztosan jó befektetés legyen. Tudjon meg többet a Risen napelemekről!
A Risen úttörőként a napelem piacon évente annyi napelemet gyárt, hogy 2 millió családi házat tudnak napelemes erőművé alakítani vele. A Risen Energy a nagy teljesítményű napelemes napelemek vezető, globális TIER-1 gyártója. A Risen Energy a Bloomberg szerint a napelemmodulok TOP 5 Tier 1 gyártója között van. A világ napelem-termelésének csak 2%-a rendelkezik ezzel a kiváló osztályozással.

Risen minőségi napelemek
A Risen Energy termékeiről ismert, hogy csúcsminőségűek. Napelemeikre 12 év termékgarancia és 25 év lineáris garancia vonatkozik, szemben a sok gyártó által kínált 10 év garanciával.

A Risen vállalta Európa és Ausztrália legnagyobb közüzemi szintű napelemes projektjei tervezését, gyártását és üzembe helyezését. A márkanév megfizethető prémium modul opciót jelent a magyar lakossági és kereskedelmi piacon. Az olyan projektek, mint a 23MW-os Amatec farm (Németország), a 30MW Estate Partner (Dánia) és a 20MW Green Source (Románia) megbízható nemzetközi márkává teszik őket az iparágban. Számos off-grid rendszerrel is hozzájárultak óvodákhoz, idősotthonokhoz és árvaházakhoz társadalmi felelősségvállalási programjaik részeként.

Ez az évek óta tartó elismerés és megbecsülés bizonyítja, hogy a Risen termékei kiválóak és érdemesek befektetésre.

Mennyire hatékonyak a Risen napelemek?
A Risen napelemek hatékonysága 20-21% között mozog, és ez a napelemek felső kategóriájába helyezi őket.

Tehát fontos tudni, hogy a Risen napelemek hatékonyak és nagy teljesítményűek. A Risen Energy egy díjnyertes TIER 1 márka, nagy teljesítménnyel és hatékonysággal. Termékmegbízhatóság és teljesítmény tekintetében a hatodik helyen állnak a világon.

Független tesztek azt mutatják, hogy a Risen napelemek kivételesen jól teljesítenek, és hogy a világ egyik legjobb ár-érték arányú napelem panelei. Fontos, hogy az áramellátás megszakítása nélkül ellenállnak a zord környezeti feltételeknek. Szennyezésgátló felülettel rendelkeznek, amely csökkenti a szennyeződésből és a porból származó teljesítményveszteséget, valamint nagy teljesítménytartományt és modern jellemzőket kínálnak. Így kényelmesen használhatja őket okosotthona áramellátására anélkül, hogy aggódnia kellene az áramkimaradás miatt.

Összességében úgy gondoljuk, fontos, hogy valóban maximalizálja a napelemrendszerből előállítható energia mennyiségét. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ezt úgy érheti el, ha Risen napelemekbe fektet be.

Tongwei Solar TWMPD-54HS-410 monokristályos napelem 410Wp

Bemutatjuk a Tongwei Solar TWMPD-54HS-410 monokristályos napelemet 410Wp csúcsteljesítménnyel. Ezt a P-típusú félcellás modult páratlan hatékonyságra tervezték, amely költséghatékony áramtermelést kínál. A fejlett technológiával, beleértve a nagy hatékonyságú cellákat és a fejlett tokozást, lenyűgöző energiateljesítményt és költséghatékonyságot érhet el.

Főbb jellemzők:

Hatékony teljesítmény 410Wp csúcsteljesítménnyel.
Költséghatékony villamosenergia-termelés alacsony villamosenergia-szintű költséggel (LCOE).
Élvonalbeli technológia, beleértve a veszteségek nélküli cellavágást, a multi-busbar (MBB) és a Super multi-busbar (SMBB) hegesztést az optimális teljesítmény és a mikrorepedések megelőzése érdekében.
Robusztus kialakítás, a szigorú terhelési követelményeknek megfelelő tartós vázzal (5400Pa elöl, 2400Pa hátul) a különböző forgatókönyvekhez való alkalmazkodóképesség érdekében.
Maximális teljesítményleadás minimális veszteségekkel, ami stabil, hosszú távú energiatermelést biztosít.
Alacsony fényindukált degradáció (LID), mindössze 2%-os degradáció az első évben, és minimális éves degradáció (0,55%) a 2. évtől a 30. évig.
Bízzon a megbízható, hosszú távú bevételekben a csökkentett degradáció, az anti-PID cellák és a fejlett tokozás révén.
Tapasztalja meg a kiváló napenergia-technológiát a Tongwei Solar TWMPD-54HS-410 optimális teljesítménye és tartóssága érdekében.

Astronergy mono 410W CHSM54MBF-HC napelem (fekete 30mm keret)
TIER 1 osztályú Astronergy napelem kiemelkedően magas, 21,3%-os modul hatásfokkal.

15 év termék garancia / 25 év lineáris teljesítmény garancia (84.80%)
Gyártó: Astronergy
Teljesítmény: 410W
Kristályszerkezet: Monokristály
Méret: 1722 x 1134 x 30 mm
Súly: 21.3 kg
Modulhatásfok: 21.3%
MPP-áram: 13.05 A
Rövidzárlati áram: 13.88 A
MPP-feszültség: 31.43 V
Üresjárati feszültség: 37.40 V
Cellaszám: 108 db
Keret: Aluminum, black or silver anodized
Csatlakozó doboz: Potted, IP68, 1500VDC, 3 bypass dióda
Kábelek: Portrait: ( + )350 mm,( – )250 mm;Customized length
Csatlakozó: HCB40 (Standard)

Invertereink

A Solinteg M inverter nem csak egy hagyományos aszimmetrikus hibrid inverter, annál sokkal több.

Teljesítménye 3-50 kW között mozog, így akár nagyobb rendszerek is kialakíthatóak vele. Beépített backup funkcióval rendelkezik, tehát nem kell költséges back up boxot is beépíteni a telepítéskor.

Azon kevés inverterek egyike, ami kijelzővel van felszerelve, így azonnali információval szolgál még áramszünet esetén is.

Nagy előnye, hogy passzív hűtésű, tehát akár lakótérben is elhelyezhető, mivel nincs zavaró búgó hangja.

A Shadow Scan funkciónak köszönhetően minimalizálja az árnyékolás okozta veszteséget, így magasabb hozamot garantál az élettartam során.

VALÓS FULL HIBRID INVERTER

SUN 5/6/8/10/12K-SG háromfázisú hibrid inverterek

alacsony, 48 V-os akkumulátorfeszültséggel, amely biztosítja a rendszer biztonságát és megbízhatóságát. A kompakt kialakításnak és a nagy teljesítménysűrűségnek köszönhetően ez a sorozat támogatja az 1,3 DC/AC arányt, megtakarítva ezzel az eszközbefektetést. Támogatja a háromfázisú kiegyensúlyozatlan kimenetet, kiterjesztve az alkalmazási forgatókönyveket. CAN porttal (x2) BMS és párhuzamos, x1 RS485 port a BMS-hez, x1 RS232 port a távvezérléshez, x1 DRM port, ami okossá és rugalmassá teszi a rendszert.

Főbb jellemzők

Kompakt

Falra szerelhető rendszerünknek köszönhetően az inverter a fedél felnyitása nélkül normál szerszámokkal könnyen felszerelhető.

SUN sorozatunkat kompakt méret (422 x 699 x 279 mm) és közepes súly (33,6 kg) jellemzi. 

Az IP65 védettségi osztályba tartozik, 10 év garanciával.

Széles választék

Kimeneti (AC) névleges teljesítménytartomány: 5000 W-tól egészen 12 000 W-ig. Ez a sokoldalúan kihasználható háromfázisú, hibrid invertersorozat mind a háztartásokban, mind pedig közepes kereskedelmi létesítményekben történő használatra alkalmas.

Tulajdonságok

100%-os nem kiegyensúlyozott kimenet minden fázisban; max. 50% kimeneti névleges teljesítményig

Meglévő napelemes rendszerbe utólag beilleszthető DC és AC kapcsoló

Több akkumulátor párhuzamos támogatása hálózaton és hálózaton kívüli működéshez

Max. 240 A töltési / kisütési áram

48 V-os kisfeszültségű akkumulátor, szigetelő transzformátoros kialakítás, melynek köszönhetően jelentősen alacsonyabb a tűzveszély

6 akkumulátor töltési/kisütési időszak

A dízelgenerátorból származó energia tárolásának támogatása

Deye energiatárolási megoldások

  • Tipikus alakalmazás: az önellátó napenergia fogyasztás maximalizálása. A PV rendszer által nappal termelt villamos energiát kezdetben a fogyasztók

használják fel. A többletenergia ezután a Deye valós full hibrid inverteren keresztül feltölti az akkumulátort. Az ilymódon eltárolt energia a

fogyasztók igényei szerint felhasználható.

  • Tartalék energia a kritikus fogyasztók számára: a rendszer egymástól független kritikus fogyasztói kimeneti porttal és hálózati porttal van ellátva. Ezáltal a kritikus fogyasztók, például hűtőszekrények, routerek, lámpák, számítógépek és más kritikus készülékek áramellátását a hálózat meghibásodása esetén is biztosítani lehet. A rendszer 4 milliszekundumon belül képes automatikusan átváltani tartalék üzemmódba. Tekintettel arra, hogy az automatikus átváltási idő nagyon rövid, a kritikus fogyasztók zavartalanul működhetnek a nem inverteres légkondicionálók esetén is.
  • Alacsonyabb villanyszámla: Az akkumulátor töltésére és kisütésére 6 időszak áll rendelkezésre. A Deye hibrid inverterek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy az akkumulátort csúcsidőn kívül feltöltse, majd csúcsidőben kisüsse. Eközben támogatja a hálózati csúcskiegyenlítő funkciót, amely korlátozhatja a hálózatból származó maximális teljesítményt.

Üzemmódok

A végfelhasználók alapbeállítás szerint három üzemmód közül választhatnak:

Visszatáplálás

Ez az üzemmód lehetővé teszi a hibrid inverter számára, hogy a napelemek által termelt többletenergiát visszatáplálja a hálózatba. Ha a „használati idő” beállítás aktív, az akkumulátorban tárolt energia a hálózatba is visszatáplálható. A PV-energiát a rendszer a fogyasztók áramellátásának biztosítására és az akkumulátor töltésére használja, majd a felesleges energiát a hálózatba visszatáplálja. Az áramforrás prioritása a fogyasztók tekintetében a következő:

  1. a) Napelemek
  2. b) Hálózat
  3. c) Akkumulátor (amíg a százalékban meghatározott programozható kisütési értéket el nem éri).

Zero energiabetáplálás a fogyasztók felé

A hibrid inverter csak a csatlakoztatott tartalék fogyasztókat látja el energiával. A hibrid inverter nem szolgáltat energiát az otthoni fogyasztók számára, és nem táplál vissza áramot a hálózatba. A beépített CT érzékeli a hálózatba visszatáplált áramot, és az inverter teljesítményét a helyi fogyasztók ellátására és az akkumulátor

töltésére korlátozza.

Zero energiabetáplálás a CT felé:

A hibrid inverter nemcsak a csatlakoztatott tartalék fogyasztókat látja el energiával, hanem a csatlakoztatott otthoni fogyasztókat is. Ha a PV energia és az akkumulátor teljesítménye nem elegendő, kiegészítésként a hálózatból is használ energiát. A hibrid inverter nem táplál vissza áramot a hálózatra. Ebben az esetben CT-re van szükség. A külső CT érzékeli a hálózatba visszatáplált áramot, és csak a helyi fogyasztók, az akkumulátor töltése és az otthoni fogyasztók ellátása érdekében csökkenti az inverter teljesítményét.

A napenergia jelenti a jövőt mindannyiunk számára.

A Solplanet küldetése, hogy a napenergia elérhető legyen mindenki számára!

Arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet nyújtsuk a viszonteladók, a telepítést

végző szakemberek, valamint a végfelhasználók számára. Ezért termékeink

egyszerűen telepíthetők, megbízhatók és könnyen kezelhetők.

A Solplanet invertereket magas színvonalon, nemzetközi szabványoknak

megfelelően gyártjuk. Éves termelési kapacitásunk meghaladja a 6 gigawattot.

Mindennek köszönhetően meg tudunk felelni az Ön igényeinek is!

A Solplanetre Ön is számíthat!

Az AISWEI -korábban az SMA leányvállalata- 2007 óta foglalkozik inverterek

gyártásával, termékei Solplanet márkanéven elérhetők a magyar piacon. Az

AISWEI sikeresen állít elő kiváló minőségű és megbízható termékeket az

olyan ismert márkák számára, mint az SMA (2017 óta), valamint a Zeversolar

(2013 óta). Napjainkban az AISWEI egy önálló kutató, fejlesztő és gyártó

vállalat, kifejezetten erős pénzügyi alapokkal.

A Solplanet megkönnyíti a

napenergia felhasználását

A Solplanet termékei egyszerűen telepíthetők, megbízhatók és könnyen

kezelhetők. Számos kiváló minőségű terméket kínálunk 10 év alapgaranciával:

egy- és három fázisú invertereket, felügyeleti és kiegészítő termékeket,

valamint hamarosan forgalomba hozzuk a hibrid egyfázisú invertereinket is.

Arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet nyújtsuk a viszonteladók, a telepítést végző szakemberek, valamint a végfelhasználók számára. Ezért termékeink egyszerűen telepíthetők, megbízhatók és könnyen kezelhetők. Egyszerűen telepíthető Megbízható Könnyen kezelhető Egyszerűen telepíthető Megbízható Könnyen kezelhető Egyfázisú inverterek Termékkínálatunk: Négy termékcsalád többféle termékét kínáljuk Önnek:
• Szabványos szerszámok segítségével gyorsan és könnyen telepíthető
• Gyors Wi-Fi beállítás az applikáció segítségével
• Kompakt kialakítás
• Nemzetközi minőségi szabványok
• Integrált AC/DC kapcsoló
• IP65 védettség kül- és beltéri használatra
• Intelligens felügyelet felhasználóbarát applikáció segítségével
• Elegáns formatervezés, mely bármilyen környezetbe illeszkedik
• Halk működés, alacsony zajszint

Fronius Symo Wlan WEB

 A 3,0 kW-tól 20,0 kW-ig terjedő teljesítményével a transzformátor nélküli Fronius Symo az ideális választás minden rendszermérethez. A Superflex design-nak köszönhetően a Fronius Symo kanyargós és több irányú tetőre is ideális választás. Az alapfelszerelés része a vezeték nélküli internet csatlakozási lehetőség, illetve a harmadik fél eszközeinek támogatása, így téve a Fronius Symo-t a piacon elérhető legkommunikatívabb eszközzé.

Jellemzők:

bővíthető

Dupla munkapont követés (2 MPPT)

Háromfázisú visszatáplálás

Cserélhető kártyás koncepció

Új csuklós rendszer a gyors és egyszerű telepítés érdekében

Alacsony súly és kompakt méret

Bel-és kültéri kivitel (nagy védelmi osztály IP 66)

5 év gyártói garancia, mely felár ellenében akár 20 évre is meghosszabbítható

Az 5 kW teljesítményű 3 fázisú inverter beépített adatcsatlakozási lehetőséggel kapható.

Biztonságos és megbízható szoftver- és hardvervédelemmel

Maximális hatékonyság 98,5% , európai hatékonyság 98% -ig

Széles MPPT feszültségtartomány és két független MPPT követő

Magas védettség – IP65 (beltéri / kültéri használatra)

Többszintű védelem: Túlfeszültség / alacsony feszültség, földelésvédelem, szigetelésgátló, túlterhelés, túlmelegedés és RCD védelem, stb.

Garancia: 10 év

Maximális DC teljesítmény 12000W

Maximális DC feszültség 1000V

Maximális bemenő áramerősség 12A

MPPT feszültségtartomány 160-900V

Induló kimenő feszültség 180V

Munkapontok száma és munkapontonkénti sztringek száma 2/1

Névleges AC teljesítmény 8000W

Maximális AC teljesítmény 8800W

Maximális hatékonyság 98,3%

Méretei 534*419*201 mm

Súly 30 kg

Inverter koncepció transzformátor nélküli

Hűtés Szabályozott léghűtés

Garancia 10év

Huawei SUN2000-M1 háromfázisú inverter, High Current

Ami eddig elképzelhetetlen volt, most lehetséges: – optimalizálók napelemekre, csak ott, ahol erre szükség van, – akkumulátorinterfész, direkt akkumulátor csatlakozás, – természetes hűtés, csendes, megbízható üzem, – biztosítékmentes kivitel, II-es szintű DC és AC túlfeszültség védelem, – összes sztring online felülvizsgálat, – mindezek gyönyörű, esztétikus kivitelben, – ellenállhatatlan árakon.

A SUN2000-3KTL-M1 inverter legfeljebb két PV-sztring bemenetét tudja fogadni. Ezután a bemenetek két MPPT-re (munkapontra)  vannak csoportosítva, hogy nyomon követhessék a napelem sztringek maximális teljesítménypontját. 

Az egyenáramú áramot (amely a napelemek felől érkezik) az inverter áramkörön keresztül háromfázisú váltakozó árammá alakítja át. A megtermelt villamos energia ezután az elektromos hálózatba kerül a háztartási készülékek felhasználására.  A nagy hatásfoknak köszönhetően a felhasználók profitálnak a megnövekedett hatékonyságból.

Előnyök:

  • Nagy hatásfok, magas hatékonyság
  • A túlfeszültség elleni védelem DC és AC oldalon egyaránt támogatott.
  • A Huawei SUN2000-3KTL-M1 inverter képes a csatlakoztatott akkumulátorokkal együttműködve termelt energiát közvetlenül felhasználni, visszatáplálni az elektromos hálózatba, vagy szükség esetén tárolni. 
  • A töltési és kisütési műveleteket az akkumulátor üzemmódjának megfelelően végzi.
  • Támogatja az RS485-ös kommunikációt a Smart Power Sensor csatlakozásához.
  • IP65 védettséggel rendelkezik, tehát beltéren és kültéren is egyaránt felszerelhető.
  • Inverterhez csatlakoztatható Wifi Dongle mellékelve. 
  • Kompatibilis a Huawei új SUN2000-450W-P2 és SUN2000-600W teljesítményoptimalizálóival.
  • Kompatibilis a mobilhálózaton keresztüli kommunikációra. (Huawei Smart Dongle 4G)

 

Aktív biztonság

Az inverter AI által táplált aktív ívvédelemmel és egyéb védelmi funkciókkal rendelkezik a felhasználók biztonsága érdekében.

Kompatibilitás az optimalizálóval

A Huawei inverter a rendkívüli hatékonysága mellett kombinálható optimalizálóval, amely akár +30%-os többletenergiát tud termelni. 

Természetes hűtés

Az inverter természetes hűtési technológiával rendelkezik (hűtőborda), amely szabályozza a készülékhőmérsékletét a hagyományos zajos ventilátorok helyett. A ventilátorok hiánya emeli az inverter biztonságát és csökkenti a korrózió kockázatát az idő múlásával.

Tervezés

Az inverter kompakt és karcsú kialakításáról ismert, amely esztétikai megjelenést kölcsönöz otthona számára. 

Monitoring

Huawei fejlett szoftvercsomagja képessé teszi invertereit a feszültség figyelésére és ennek megfelelően tud reagálni a körülményekre.

 

A Huawei Fusion Home mobilalkalmazás segít közvetlenül csatlakozni az inverterhez és helyi WiFi-n keresztül felügyelheti termelési adatait. A megfigyelési portál nagyon intuitív, modern felhasználói felülettel.

Intelligens IV görbe diagnosztika

A SUN2000-3KTL-M1 beépített intelligens  I-V görbe eszközzel rendelkezik, amely a fotovoltaikus rendszerek és a napelemek leromlásának valós idejű megfigyelésére szolgál. Ez biztosítja, hogy az inverter tényleges teljesítménye és műszaki adatai megegyezzenek a garanciában felsoroltakkal.

A HUAWEI a teljes napelemes rendszerre mindent az egyben megoldását kínálja. A tetőn teljesítményoptimalizálók javítják a termelt hozamot, a rendszert pedig a hatékony SUN2000 hibrid inverter vezérli, amely a LUNA2000-et is üzemelteti. A FusionSolar alkalmazásban a rendszer üzemeltetője áttekintést kap a teljes rendszerről, és felveheti a kapcsolatot a HUAWEI támogatási csapatával, ha szervizre van szüksége. 

Mi a Huawei SUN2000-3KTL-M1 Inverter garanciája?

A Huawei szilárd garanciális és szervizfeltételekkel rendelkezik a SUN2000-(3KTL-10KTL)-M1 sorozatra. A gyártó a termékre 10 év teljes körű garanciát vállal, amely fedezi a tartalék eszközt, a logisztikát és a cseredíjat. 

A jótállás a termék Huawei gyárból történő kiszállításának 180. napjától vagy a telepítés időpontjától kezdődik, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

Garanciális szolgáltatásuk részeként a Huawei támogatást és hardveres támogatást kínál a szoláris inverterekhez.

SUNGROW SG5.0RT- SG20RT INVERTEREK

Gyártóról:

Az 1997-ben alapított SUNGROW a világ második legnagyobb inverter gyártója világszerte, az erőművi inverterek piacán az egyik legnagyobb szereplő. A vállalat a háztartási méretű rendszerek számára is kínál invertereket és energiatárolási rendszereket, melyeket kiemelkedő megbízhatóság és rendkívül kedvező ár/teljesítmény arány jellemzi. A hibrid inverterek piacán a Sungrow megjelent az SH sorozatával. A rendszer monitorozás wifi kapcsolaton keresztül az iSolarCloud portálon érhető el, melyhez ingyenes egyszerűen használható alkalmazás érhető el.

20kW teljesítményig minden inverter 10 év garanciával rendelkezik.

Modellek:

Sungrow SG5.0RT (3P, 2MPPT, Wifi)

Sungrow SG6.0RT (3P, 2MPPT, Wifi

Sungrow SG8.0RT (3P, 2MPPT, Wifi)

Sungrow SG10RT (3P, 2MPPT, Wifi)

Sungrow SG12RT (3P, 2MPPT, Wifi)

Sungrow SG15RT (3P, 2MPPT, Wifi)

Sungrow SG20RT (3P, 2MPPT, Wifi)

Műszaki paraméterek:

Fázisok száma: háromfázisú

Ajánlott max. PV bemeneti teljesítmény : 7.5- 30 kWp

Névleges AC kimeneti teljesítmény: 5-20 kW

Kijelző: LED

Kommunikáció: WLAN / Ethernet / RS485 / DI / DO

Egyenáramú csatlakozó típusa: MC4 (Max 6 mm2)

Garancia: 10 év

Méret: 370x480x195 mm

Súly: 18-21 kg

Termékleírás

Kisebb indítófeszültség és szélesebb tartomány.

24 órás, valós idejű megfigyelőalkalmazással rendelkezik.

Gyors megszakító bármilyen hiba vagy baleset esetén.

Kétoldalas modulokkal is kompatibilis.

Nagyon magas hatásfok, akár 98,4%.

Kompakt kialakítás és könnyű súly.

Csatlakozási mód: háromfázisú.

Névleges teljesítmény: 6000 W.

Maximális bemeneti feszültség: 1100 V.

A tanúsítvány és az adatlap megtalálható az alábbi letölthető dokumentumokban.

Akkumulátoraink

INTEG E
Magasfeszültségű energiatároló

5.12 – 20.48 kWh

Könnyű telepítés a moduláris dizájnnak köszönhetően

Rugalmas alkalmazhatóság bővíthető kapacitással

Kimagasló teljesítmény gyors töltéssel

Magasfokú megbízhatóság 10 év garanciával

Huawei napelem akkumulátor

A Huawei LUNA napenergia-akkumulátorok kiváló választást jelentenek bármely Huawei inverterrel történő párosításra, de más márkájú inverterekkel való együttműködésre is alkalmasak. A Huawei LUNA akkumulátor hatékonysága, illetve optimális termelési és áramtakarékossági szintje révén kiemelkedik a többi napenergia-akkumulátor közül. 

Akár egy Huawei napenergia-akkumulátort szeretne integrálni egy már meglévő napelemes rendszerbe, akár egy teljesen új, tárolórendszerrel kiegészített napelemes rendszert szeretne megvalósítani, a Huawei LUNA akkumulátorok kiváló választást jelentenek szinte bármely konfiguráció számára. 

Huawei LUNA napenergia-akkumulátorok

Ha kiváló minőségű napenergia-tárolórendszert keres, a Huawei akkumulátorok kiváló megoldást jelentenek. A Huawei LUNA tökéletes napenergia-tárolórendszer, és könnyen párosítható Huawei inverterekkel. 

A rendszer teljesen moduláris felépítésű, és szükség esetén a továbbiakban a háztartás vagy vállalkozás energiaigényéhez igazodva megnövelhető. Ha az energiaigény megnő, a felhasználónak a tárolókapacitás növeléséhez csak egy további tárolóblokkal kell kiegészítenie a Huawei LUNA rendszert. 

A Huawei LUNA 5 és 15 kW közötti teljesítményével kiválóan alkalmas arra, hogy igazodjon egy háztartás igényeihez. Ha ehhez hozzáadjuk az akkumulátorok 100%-os kisütési mélységét, biztos lehet benne, hogy a Huawei LUNA akkumulátorok segítségével a legtöbbet hozhatja ki a napenergiából. 

A Huawei FusionSolar alkalmazás használatával ráadásul a teljesítményfelügyelet is gyerekjáték, így az akkumulátor és a teljes napelemes rendszer átfogó vezérlése minden eddiginél egyszerűbbé válik.

Huawei LUNA: AI algoritmusok az optimalizáláshoz

A Huawei LUNA akkumulátorfelügyeleti rendszer mesterséges intelligencia (AI) alapú algoritmusokat használ a napenergia felhasználásának optimalizálása és az energiatárolás kezelése céljából. 

A rendszer egy Huawei Smart Energy Centre (SEC) egységből és egy lítium-ion akkumulátoregységből áll. A SEC egy moduláris rendszer, amely az energiatárolási igényektől függően nagyítható, illetve kicsinyíthető. Beépített inverterrel és több kommunikációs interfésszel rendelkezik a különböző típusú napelemek és energiagazdálkodási rendszerek csatlakoztatásához. A LUNA rendszerét úgy tervezték, hogy a lakástulajdonosok és a vállalkozások csökkenthessék a hálózattól való függőségüket, és maximalizálhassák a tiszta, megújuló energia felhasználását.

A Huawei LUNA akkumulátorok specifikációi

Kapacitás: A Huawei LUNA rendszer különböző, 5 kWh-tól 30 kWh-ig terjedő kapacitással érhető el.

Hatásfok: A rendszer átalakítási hatásfoka akár 96,5% is lehet, ami azt jelenti, hogy minimális energiaveszteség mellett képes energiát kisütni és újratölteni.

Jótállás: A Huawei 10 év jótállást vállal a LUNA akkumulátorokra, így azok több évre szóló befektetésként megbízható energiatárolást tesznek lehetővé.

Moduláris kialakítás: A Huawei LUNA rendszer moduláris felépítésű, ami a tárolókapacitás szükség szerinti, további akkumulátormodulokkal való bővíthetőségét jelenti.

Intelligens energiagazdálkodás: A rendszer fejlett AI alapú algoritmusokat használ az energiafogyasztás és -tárolás optimalizálására, ezáltal biztosítva, hogy az energia akkor álljon rendelkezésre, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Kompatibilitás: A Huawei LUNA rendszer a napelemtípusok és inverterek széles választékával kompatibilis, így egyszerűen integrálható a meglévő napelemes rendszerekbe.

Az EnerSys egy világszerte ismert ipari akkumulátorokat gyártó vállalat, amely széles körű termékportfólióval rendelkezik, beleértve a PC (PowerSafe) sorozatot is. A PC sorozat akkumulátorai különösen jó választásnak bizonyulnak, ha megbízhatóság, hosszú élettartam és alacsony karbantartási igény szükséges. Ezek az akkumulátorok kiválóan teljesítenek szünetmentes tápegység (UPS) rendszerekben, valamint távközlési, villamosenergia-elosztási, vasúti és megújuló energia esetén is.

Az EnerSys PC sorozatú akkumulátorok telepítése és integrálása meglévő rendszerekbe rendkívül egyszerű és rugalmas. A tervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy az akkumulátorok könnyen illeszkedjenek különböző típusú és méretű rendszerekhez. Az egyszerű csatlakoztathatóság és a moduláris kialakítás lehetővé teszi, hogy a telepítés gyorsan és hatékonyan történjen, minimális technikai beavatkozással.

TECHNIKAI JELLEMZŐK

Kapacitás és élettartam: Az EnerSys PC sorozatú akkumulátorok kiemelkedő kapacitással rendelkeznek, ami hosszú távú, megbízható energiaellátást biztosít. Az akkumulátorok élettartama és teljesítménye kiemelkedő, hosszú éveken át képesek fenntartani magas teljesítményüket.

Töltési idő: A töltési idők rövidek, így az akkumulátorok gyorsan újrahasználhatóvá válnak, minimálisra csökkentve a leállási időt.

Méretek és súly: A PC sorozatú akkumulátorok kialakításánál kulcsfontosságú tényező volt a kompakt méret és alacsony tömeg, annak érdekében, hogy az akkumulátorok könnyen beilleszthetőek legyenek a legkülönbözőbb rendszerekbe anélkül, hogy számottevően megnövelnék azok összsúlyát.

A PC EnerSys akkumulátorok tulajdonságai

Megbízhatóság és tartósság: Az EnerSys PC sorozatú akkumulátorait kifejezetten úgy tervezték, hogy ellenálljanak az extrém működési körülményeknek, beleértve a magas és alacsony hőmérsékletet is. Speciális tervezésük biztosítja a hosszú élettartamot és a megbízható teljesítményt. 

Alacsony karbantartási igény: A zárt cellás kialakításnak köszönhetően nincs szükség a rendszeres karbantartásra, így az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek.

Környezetbarát technológia: Az EnerSys elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért a PC sorozatú akkumulátorok úgy lettek tervezve, hogy megfeleljenek a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak. Az alacsonyabb ólomkibocsátás, a hosszú élettartam és a környezetbarát gyártási folyamatok biztosítják, hogy az akkumulátorok minimálisra csökkentsék a környezeti lábnyomot. A termékek újrahasznosítása és a káros anyagok csökkentése tovább erősíti az EnerSys elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. 

Széles alkalmazási terület: A PC sorozatú akkumulátorokat számos iparágban használják. Legyen szó UPS rendszerekről, távközlésről, energiatermelésről vagy vasúti alkalmazásokról, a PC sorozatú akkumulátorok minden igényt kielégítenek.

Az EnerSys PC sorozatú akkumulátorai kedvező áron lesznek elérhetők a hazai piacon, versenyképes árazással kínálva kiemelkedő minőséget és teljesítményt. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy magas színvonalú energiaforrásokhoz jussanak elérhető áron, ami hosszú távon gazdaságos befektetést jelent.

Az EnerSys PC sorozatú akkumulátorai kiválóan alkalmasak azok számára, akik hosszú távú és minimális karbantartást igénylő energiaforrást keresnek. A vállalat hírnevét az innováció és a minőség iránti elkötelezettség alapozza meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezek az elsőosztályú akkumulátorok áprilistól kezdve kiegészítik termékkínálatunkat, lehetővé téve vásárlóink számára, hogy a legmegfelelőbb energiatárolási megoldást válasszák saját specifikus szükségleteikhez.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?
MŰSZAKI KÉRDÉSE VAN?

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és teljes körű tájékoztatást adunk!

+3672 250 025

iroda@siholding.hu